VITALITEIT

Steeds meer werknemers kampen met leefstijl gerelateerde klachten: gebrek aan energie, stressklachten, (over)vermoeidheidsklachten & burn- out verschijnselen, slecht slapen, moeite met ontspannen, concentratieverlies, klachten aan het bewegingsapparaat, daling van de productiviteit, overgewicht/obesitas, diabetes, hart- en vaatproblemen, somberheid, kort lontje of zitten gewoon niet lekker in hun vel.

Een vitaliteitscoach coacht en adviseert niet alleen op het fysieke vlak – waar de symptomen vaak als eerste zichtbaar worden – maar coacht ook op mentaal, sociaal-emotioneel en zingevingsvlak en op het gebied van pro-activiteit (zelfsturing, eigen regie).

Wij zijn ervan overtuigd dat werknemers – om duurzame en diepgaande resultaten te boeken – niet alleen aan de symptomen moeten willen werken, maar juist ook aan de dieperliggende oorzaken van de disbalans. De vitaliteitscoach gaat samen met de medewerker kijken aan welke hulpvraag er gewerkt gaat worden, het stuk werk wordt hierin meegenomen.

Wat levert het op?

Wij bieden vitaliteit op maat aan. Er zijn verschillende mogelijkheden voor (online) trainingen, webinars of workshops en individuele coaching.

In een (online) sessie wordt ingegaan op hoe vitaal jij zelf bent, hoe je in verbinding blijft met je medewerkers en hoe je hen stimuleert tot vitaliteit. Ook wordt er ingegaan op vroeg signalering van eventueel verzuim, hoe je dan in gesprek gaat met een medewerker en welke steun jij in zo’n geval kunt bieden of welke hulplijn(en) je kunt inzetten. Daarnaast krijg je tips over hoe te handelen bij (langdurige) arbeidsongeschiktheid.

In deze (online) sessie word je bijgepraat over de laatste feiten rondom stress, waar stress door wordt bepaald en hoe je signalen van stress vroegtijdig kunt herkennen. Bovenal is dit een actieve en positieve sessie en leer je wat je zelf kunt doen om jouw veerkracht te verbeteren. Je krijgt inspiratie en tips over hoe je je energie behoud, wat een optimale dagplanning is en waar je op kunt letten als je (vaak) online afspraken hebt. Ook leer je wat is er voor nodig om jouw gedrag te veranderen. Daarnaast wordt het nut van (online) coaching toegelicht. 

Thuiswerken is meer en meer normaal geworden en zal ook in de toekomst blijvend zijn. Om dat voor je lijf en je brein op een gezonde manier te doen, krijg je in deze (online) sessie inspiratie, handvatten en tips voor een optimale dagindeling en hoe je daarin zorgt voor focus, ontspanning en beweging. Ook zullen er ergonomische adviezen gegeven worden voor jouw thuiswerkplek. Ook worden er inzichten gegeven over gezond eten en drinken en hoe jij dit kunt toepassen.

Dat het belangrijk is om goed voor je lijf te zorgen is duidelijk, maar waar begin je? Met deze (online) workshop krijg je inzicht in jouw vitaliteit en welke beïnvloeders daarin een rol spelen. Je krijgt tips over hoe je jouw immuunsysteem kunt versterken met voeding, slaap en beweging. Vervolgens krijg je handvatten om een klein, haalbaar actieplan op te stellen. Ook wordt je geïnspireerd met een energizer of oefening, daarmee kun je morgen al beginnen!

Meer dan ooit wordt er mentaal veel van je verwacht, waardoor er een beroep gedaan wordt op je veerkracht, flexibiliteit en stress- en aandachtsmanagement. Na deze (online) workshop ken je de uitdaging van jouw brein en ben je beter uitgerust met hoe je jouw brein fit en vitaal kunt houden. Je leert wat stress is, hoe je jouw immuunsysteem kunt versterken met ontspanning en ademhaling en hoe je jouw veerkracht en energie optimaliseert. Tot slot krijg je een fijne ontspanningsoefening, die je vanaf dan meteen kunt toepassen!

Tegenwoordig hebben we het al lang niet meer over timemanagement, maar veel meer over aandachtsmanagement: hoe zorg je dat je jouw aandacht en focus richt op de dingen die belangrijk zijn in je werk? In deze (online) sessie hoor je de nieuwste inzichten over aandachtsmanagement, hoe je de technologie voor je kunt laten werken en hoe je zelf kunt zorgen voor voldoende focus, aandacht, energie en ontspanning. Je leert hoe je jouw productiviteit kunt verhogen en energielekken kunt beperken. Je krijgt praktische tips voor jouw dagplanning.

Er is nog veel meer mogelijk. Maatwerk, specials, inspirational talks: neem contact met ons op voor de mogelijkheden!